Snehare

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Snehare
Latinsk navn: Lepus timidus

Udbredelse
Sneharen er udbredt i Skandinavien, Alperne, de baltiske lande, Østeuropa, Japan og arktisk Nordamerika samt Grønland og Island.

Facts
Sneharen minder meget om den almindelige hare, blot er hovedet lidt mindre og ørerne kortere.
Bagbenene er noget længere en harens , og fodsålerne er stærkt hårede.
Sommerpelsen er gråbrun, flankerne lyse og bugen lysegrå.
Vinterpelsen er hvid med sorte ørespidser
Sneharen måler 44-60 cm og vejer 1,7-5,8 kg.

Levevis
Sneharen er mest aktiv morgen og aften. Den er ikke særlig sky.
Den løber langsommere end haren, men er en god springer og svømmer godt.
Den laver huler mellem sten eller buske og under trærødder. Under stærkt snefald lader den sig gerne helt begrave.
Sneharen er kønsmoden efter 9-11 mdr.
Parringstid april-august. Efter en drægtighedstid på 45-50 dage fødes 2 kuld om året. 
Hvert kuld er på 2-3 hårede unger der straks kan bevæge sig rundt.
Efter en dietid på ca. 3 uger klarer ungerne sig selv.
Sneharen lever af græs, urter, knopper, blade, grene og svampe.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Lagomorpha

  • Familie: Leporidae (Harefamilien)



Tilbage til oversigten