Skovskildpadde, Rødhovedet (rødfodet)

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Skovskildpadde, Rødhovedet (rødfodet)
Latinsk navn: Geochelone carbonaria

Udbredelse
Rødhovedet skovskildpadde lever i tropisk regnskov i det nordlige Sydamerika samt dele af Centralamerika.

Facts
Skovskildpadder hører til de store landskildpadder, der dukkede op for omkring 200 mill. år siden og har næsten ikke forandret de sidste 150 mill. år.
Rødhovedet skildpadde kan blive omkring 40-50 år. 
Den vejer op til 8-10 kg. Skjoldlængde ca. 30-45 cm, hannerne er større end hunnerne.
Skjoldet er mørkt med gule pletter, dens ben og hoved har røde og orange skæl.

Levevis
Rødhovedet skovskildpadde er kønsmoden efter 3 år.
Parringen foregår om foråret.
Hunnen lægger 3-6 kugleformede æg i huller i jorden, som hun selv graver og derefter dækker til igen.
Efter 2½ mdr. klækkes æggene. Der er ingen yngelpleje.
Rødhovedet skovskildpadde lever af frugt, blade, græs og plantedele, og til tider ådsler.

  • Klasse: Reptilia (Krybdyr)

  • Orden: Testudines (Skildpadder)
    Underorden: Cryptodira (Halsskjulere)



Tilbage til oversigten