Skovmus

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Skovmus
Latinsk navn: Apodemus sylvaticus

Udbredelse
Skovmusen er udbredt i hele Europa samt i Iran, Lilleasien, Nordvestafrika, Korea og Kina.
I Danmark almindelig overalt.

Facts
Skovmusen har en hoved-kropslængde på ca. 9 cm og en hale af omtrent samme længde. Den er brun på ryggen og gråhvid på bugen. Snuden er spids og kødfarvet. Halen nøgen og udstyret med 120-190 ringe.

Levevis
Skovmusen lever i skovbryn, haver og parker, om vinteren også i huse. I bjerge op til 1000 m.
Aktiv aften og nat, springer og klatrer godt.
Drægtighedstid 23 dage, får hvert år 3-4 kuld med 3-9 nøgne, blinde unger. Afvænnes efter 14 dage og klarer sig selv efter 21 dage. Kønsmodne efter 2 måneder. Levetid max. 2-4 år.
Skovmusen æder frø, korn, agern, bær, blade og insekter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnavere)

  • Familie: Muridae (Musefamilien)



Tilbage til oversigten