Skovmår

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Skovmår
Latinsk navn: Martes martes

Udbredelse
Skovmåren er udbredt i Europa, Lilleasien, Iran og Sibirien. I Danmark nu ret sjælden.

Facts
Skovmårens krop er langstrakt, benene korte, hovedet lille og trekantet. Pelsen er mørkebrun med tætte dækhår, på halsen en æggegul plet.
Skovmåren måler 42-52 cm, halen 22-25 cm, og vejer 1-2.5 kg.

Levevis
Skovmåren lever i løv- og nåleskov og store parker.
Den er mest natdyr, klatrer og springer udmærket, opholder sig mere i træer end på jorden.
Skovmåren er kønsmoden efter 1½-2 år, parringstiden ligger i maj-juli, og efter en drægtighedsperiode på 60 dage fødes 3-5 blinde og næsten nøgne unger, de får øjne efter godt en måned, og efter ca. 3 mdr. klarer de sig selv.
Skovmåren lever af pattedyr, især egernunger som den jager i træerne, men også unge råkid, fugle og insekter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora (Rovdyr)

  • Familie: Mustelidae (Mårfamilien)



Tilbage til oversigten