Skarv

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Skarv
Latinsk navn: Phalacrocorax carbo sinensis

Udbredelse
Skarven er udbredt ved fjorde og kystområder i Nord- og Centraleuropa samt Asien.

Facts
Skarven har en lang krop og hals og et næb med krogformet spids
Skarven vejer 2-3 kg og måler op til 1 meter. 
Både hannen og hunnen har en ensfarvet sort fjerdragt med hvide aftegninger i hovedet.

Levevis
Skarven yngler i kolonier.
Skarvens rede er en omfangsrig konstruktion af grene, tang eller anden vegetation, bygget på klipper eller i høje træder. Det er for det meste hannen der samler ind til reden.
Der lægges 3-4 æg som udruges efter ca. 1 mdr.
Efter 2 mdr. forlader både ungerne og de voksne kolonien
Skarven jager ved at dykke efter deres bytte. En skarv æder ca. ½ kg fisk om dagen.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden. Pelecani

  • Familie: Phalacrocoracidae (skarven)



Tilbage til oversigten