Sitatunga

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Sitatunga
Latinsk navn: Tragelaphus spekei gratus

Udbredelse
Sitatungaer lever i vandområder i Centralafrika.

Facts
Sitatungaen er en antilopeart. 
Dens pels er lang og grov, gråbrun til rødbrun med fire til otte striber der ofte er utydelige. 
Den har hvide mærker på struben og brystet.
Hornene er lange og let snoede.
Hannen hos sitatungaen vejer 80-110 kg og hunnen 50-60 kg.

Levevis
Sitatungaen er kønsmoden ved 2-års alderen.
Der fødes 1 kalv efter en drægtighedsperiode på ca. 8 mdr.
Nyfødte kalve vejer ca. 4 kg.
Sitatungaen lever mest ved vandet, idet de tilbringer den varme del af dagen i vandet ofte helt neddykkede med kun næseborene og øverste del af hovedet stikkende op.
Om aftenen kommer de ud i marsklandet for at græsse.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Artiodactyla

  • Familie: Bovidae (Antiloper)



Tilbage til oversigten