Rødspætte

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Rødspætte
Latinsk navn: Pleuronectes Platessa

Udbredelse
Rødspætten er udbredt i den nordøstlige del af Atlanterhavet fra Nordnorge til Gibraltar.

Facts
Rødspætten kendes på sin brune, glatte overside med de to øjne og rækken af benknuder bag øjnene. Undersiden er hvid og glat. Rødspætten er højrevendt.
Den normale maximale størrelse og vægt er 50 cm og 2 kg.
Rødspætten er en værdsat spisefisk med hvidt, fast kød og en god smag.

Levevis
Rødspætten lever på sand- eller lerbund ned til 200 meters dybde i saltholdigt og køligt vand. Den har et glimrende syn i dagslys, men er nærmest blind om natten.
Rødspætten bliver kønsmoden fra 4 til 6 års alderen. Om efteråret nedsættes hunnens appetit, og fra januar til april gyder den op til 500.000 små æg.
Rødspætten lever af forskellige bunddyr, såsom små muslinger og orme samt af småfisk.

  • Klasse: Pisces (Benfisk)

  • Orden: Pleuronectiformes (Fladfisk)

  • Familie: Pleuronectidae



Tilbage til oversigten