Ravn

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Ravn
Latinsk navn: Corvus corax

Udbredelse
Ravnen lever overalt i den nordlige halvkugle.

Facts
Ravnen er en ret stor fugl, den måler 50-60 cm, og vejer 800-1300 gram.
Både hunnen og hannen er helt sort og har et kraftigt næb.
Ravne danner sandsynligvis par for hele livet.

Levevis
Ravnen er kønsmoden efter 2 år. De bygger rede i høje træer, på klippeafsatser eller klippeskrænter.
Reden er en stor kurv af kviste foret med græs og blade.
Ravnen lægger 3-7 æg. Hunnen ruger alene på æggene, mens hannen bringer føde til reden.
Efter ca. 20 dage udklækkes ungerne, og begge forældre fodrer ungerne i 40-50 dage til de er flyvefærdige.
Ravne lever af frugt, insekter, æg og ådsler.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Passeres

  • Familie: Corvidae



Tilbage til oversigten