Pygmægås, Afrikansk

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Pygmægås, Afrikansk
Latinsk navn: Nettapus auritus

Udbredelse
Afrikansk pygmægås lever i vandområder i tropisk Afrika.

Facts
Afrikansk pygmægås er den mindste andefugl der findes.
Den måler 30-32 cm og vejer 265-285 gram.
Hannens fjerdragt er rødbrun med hvidt bryst og sort ryg, næbbet er gult, hunnen er mindre farvestrålende.

Levevis
Pygmægåsen lever det meste af livet i vandet. Reden bygges i hule træer eller termitboer.
Hunnen lægger 6-10 æg, som udruges på 3 uger.
De lever af vandplantedele, vandlevende insekter og små fisk.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Anseres

  • Familie: Anatidae



Tilbage til oversigten