Prærieugle

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Prærieugle
Latinsk navn: Athene cunicularia

Udbredelse
Prærieuglen lever på prærier og stepper i Nord- og Sydamerika.

Facts
Prærieuglen er den mindste ugleart i verden, den måler ca. 22-24 cm.
Den har et rundt ansigt, store øjne og nøgne fødder.

Levevis
Prærieuglen er kønsmoden efter 1 år, og lægger 4-6 æg. Reden bygges altid i jorden, f.eks. i forladte præriehundes gangsystemer.
Prærieuglen er aktiv om dagen til forskel fra andre uglearter, der er natdyr.
Den jager både ved hjælp af synet og hørelsen. Den lever af krybdyr og insekter.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Strigeformes

  • Familie: Strigidae



Tilbage til oversigten