Præriehund, sorthalet

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Præriehund, sorthalet
Latinsk navn: Cynomys ludovicianus

Udbredelse
Sorthalet præriehund lever på prærier i USA og Canada.

Facts
Sorthalet præriehund er en slægt af jordegern, de har fået navn efter deres advarselslyd, der minder om en hunds gøen.
Pelsfarven er lys brun med hvidlig bug, spidsen af halen er sort.
Den måler 30-35 cm og vejer 800-1300 gram.

Levevis
Præriehunden lever i familiegrupper med en han og 3-5 hunner og deres unger. De lever mest under jorden i selvgravede gangsystemer.
Efter en drægtighedstid på 30-32 dage, fødes 3-5 unger
Præriehunden er kønsmoden efter 2 år. Levealder 6-8 år.
De lever af græsser.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnavere)

  • Familie: Sciuridae (Egernfamilien)



Tilbage til oversigten