Polarræv

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Polarræv
Latinsk navn: Alopex lagopus

Udbredelse
Polarræven er udbredt i de arktiske områder og i de skandinaviske fjelde.

Facts
Polarræven ligner den røde ræv, men den er mindre og har kortere ører. Pelsen tæt og blød, mat brun overside og gråhvid underside om sommeren, men snehvid om vinteren. Hvalpene er mørkebrune.
Den måler 50-65 cm og halen er 25-35 cm, vejer 5-8 kg.

Levevis
Polarræven er aktiv døgnet rundt. Bor i klipperevner eller i huler den selv graver.
Spiller død når den skal overliste sit bytte.
Polarræven lever parvis og deles om at passe hvalpene. Drægtighedstiden er 50-52 dage. Der fødes 4-8 blinde, uldhårede hvalpe, får øjne efter 12-14 dage, dier i 1 mdr. og klarer sig selv efter 3-4 mdr.
Levetid max. 12-14 år.
Polarræven lever af lemminger, harer, fugle, ådsler, affald og bær.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora (Rovdyr)

  • Familie Canidae (Hunde)



Tilbage til oversigten