Pingvin, Humboldt

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Pingvin, Humboldt
Latinsk navn: Spheniscus humboldti

Udbredelse
Humboldtpingvinen lever ved Sydamerikas vestkyst.

Facts
Humboldtpingvinen er en mellemstor art. 
Den vejer ca. 4 kg, og måler 65-75 cm.
Dens fjerdragt er sort/hvid og den har et kødfarvet opråde omkring næbbet.
Pingviner lever det meste af livet i vandet, de kommer kun op i yngleperioden og når de skifter fjer samt i hvileperioder.

Levevis
Humboldtpingvinen yngler i mindre kolonier. 
De lægger 2 æg i fordybninger i jorden.
Rugetiden er 35-40 dage.
Ungerne er 2-3 år før de får samme fjerdragt som de voksne.
Hunnerne er kønsmodne efter 3 år, hannerne efter 4-5 år.
Pingviner lever af fisk, krebsdyr og blæksprutter.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Sphenisci

  • Familie: Spheniscidae (Pingviner)



Tilbage til oversigten