Pindsvin

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Pindsvin
Latinsk navn: Erinaceus europaens

Udbredelse
Pindsvinet er udbredt i Europa og Asien.
I Danmark findes det næsten overalt.

Facts
Pindsvinet er en pigget insektæder, snuden er spids, øjnene er små, ørerne små og afrundede, halen og benene er korte. Kroppens overside har 2,5 cm lange, mørke pigge med lyse spidser.
Pindsvinet er ca. 22-27 cm lang, og vejer 450-1200 gram.

Levevis
Pindsvinet er aktivt i skumringen og om natten.
Roder støjende rundt i vegetationen, kan løbe hurtigt. Når dyret føler sig truet, ruller det sig sammen i en kugle.
Pindsvin er kønsmodne efter 1 år, og efter en drægtighedsperiode på 5-6 uger, fødes hvert år 1 kuld sidst i juli/august og ind i september med 2-8 blinde unger med bløde pigge.
Efter 14-16 dage kan de se, afvænnes efter 18-20 dage, og klarer sig selv efter 1½ mdr.
Pindsvin ligger i dvale om vinteren.
De lever af hvirveldyr og hvirvelløse dyr, æg, ådsler, bær og frugt.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Insectivora (Insektædere)

  • Familie: Erinaceidae (Pindsvin)



Tilbage til oversigten