Paryksilkeabe

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Paryksilkeabe
Latinsk navn: Saguinus oedipus

Udbredelse
Paryksilkeaber lever i regnskove i det nordlige Colombia.

Facts
Paryksilkeaben er meget karakteristisk. Dens pels er brun på ryggen og hvid på bugen.
På hovedet har den en stor hvid ”paryk”. Dens lange hale er rustrød foroven og den nederste del er sort.
Paryksilkeaben måler 25-30 cm, og vejer 400-500 gram.
Silkeaber har kløer på fingrene i stedet for negle.

Levevis
Paryksilkeaben er kønsmoden efter 1½ år.
Efter en drægtighedsperiode på 145 dage, fødes 1-2 unger.
Hannen passer på ungerne, mens hunnen skal finde føde for at producere mælk nok.
De lever af insekter, små pattedyr, frugt og saft fra træer.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Primates

  • Familie: Callitrichidae (Egernabe)



Tilbage til oversigten