Panda

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Udbredelse
Pandaen (lille) holder til i afsidesliggende bambusskove i ca. 2.300-4.000 meters højde. Pandaen (stor) holder til i meget ugæstmilde omgivelser såsom tæt bevoksede bjergområder, som er dækket af sne eller tåge.
Pandaen lever i Kina.

Facts
Panda (lille) vejer 3-5 kg. og den store vejer 75-180 kg.
Panda (lille) måler 80-112 cm. og den store måler 100-160 cm.
Pandaen har små sorte ører og store sort pelsede øjne.
Panda (lille) har en tæt, blød kastaniebrun pels. Dens hale er ca. 60 ca. og har svagt antydning af orange og rødbrunfarvede ringe. Panda (stor) har en hvid/gullig og sort pels.

Levevis
Panda (stor) er drægtig i ca. 120-140 dage og ungerne vejer kun ca. 140 g. 
Panda (lille) føder normalt 4 unger.
Panda (lille) er meget aktiv i tusmørke.
Panda (lille) lever af bambusskud, frugt, æg og fugleunger, hvorimod den store panda udelukkende spiser bambus.
Panda (lille) udstøder forskellige lyde. Den hvæser, fnyser og sprutter alt afhængig af om den er i forsvars eller angrebsposition. Når den føler sig truet eller angrebet, rejser den sig på bagbenene og slår efter sin modstander med forpoterne eller den griber fat og bider.

  • Klasse: Mammalia

  • Orden: Carnivora

  • Familie: Procyonidae



Tilbage til oversigten