Okapi

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Okapi
Latinsk navn: Okapia johnstoni

Udbredelse
Okapien lever kun i de tætte regnskove i det vestlige Centralafrika.

Facts
Okapiens vægt er ca. 200-240 kg. og den er ca. 200-210 cm. lang med en højde på ca. 150 cm.
Pelsen er sortbrun med hvide aftagninger på lår, ben og hals.
Okapien ligner giraffen af bygning, men har kortere hals og ben, kun hannen har horn i panden. Tungen er lang, så den kan sno sig om grene og kviste.

Levevis
Hunnen er kønsmoden efter 2 år, hannen noget senere.
Hunnen er drægtig i ca. 14 mdr. og den føder 1 føl.
Okapien lever alene hele livet, undtagen når den skal parre sig.
Okapien lever udelukkende af blade og kviste.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Artiodactyla

  • Familie: Giraffidae



Tilbage til oversigten