Nøgenhalset klokkefugl

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Nøgenhalset klokkefugl
Latinsk navn: Procnias midicollis

Udbredelse
Nøgenhalset klokkefugl lever i tropisk regnskov i Sydamerika.

Facts
Nøgenhalset klokkefugl er på størrelse med en stor drossel, den måler 30-35 cm.
Fjerdragten er hvid med grå hals og et nøgent strubeparti.
Den har fået sit navn pga. hannens meget gennemtrængende metalliske kald til ære for hunnen.

Levevis
Klokkefuglene finder kun sammen ved parringen, ellers lever de alene.
Hunnen bygger selv reden, udruger ungerne og passer selv ungerne.
Klokkefugle er hovedsagelig frugtædende, selv ungerne bliver fodret med modne frugter.

  • Klasse: Aves (Fugle)



Tilbage til oversigten