Nandu

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Nandu
Latinsk navn: Rhea americana

Udbredelse
Nanduen lever på åbne græssletter, tit i nærheden af floder, i det østlige Sydamerika.

Facts
Nanduen er en stor ikke-flyvende fugl.
Den kan blive omkring 1½ meter høj, og veje ca. 25 kg.
Dens fjerdragt er gråbrun med hvide halefjer. Hannen har sort bryst.
Benene er lange og kraftige, og fødderne har kun tre tæer. De løber meget hurtigt.

Levevis
Nanduer er polygame, og en han anskaffer sig et harem på 6-8 hunner.
Reden består af en udhuling i jorden lavet af hannen, som også forer reden med tørt plantemateriale.
Alle hunnerne i haremet lægger deres æg i samme rede – 20-25 æg. Æggene udruges af hannen, hvilket varer i 35-40 dage.
Når kyllingerne klækkes, følger de kun hannen, som viser dem, hvor føden findes.
Ungerne er udvoksede efter ca. fem måneder.
De lever af frø, rødder, plantedele, insekter og padder.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Rheae

  • Familie: Rheidae



Tilbage til oversigten