Næsehorn

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Næsehorn
Latinsk navn: Ceratotherium simum

Udbredelse
Næsehornet lever på åbne savanner i Kenya, Zambia og Sydafrika.

Facts
Det hvide næsehorn kan blive 30-40 år.
Det er græsædende, med sin brede mule er det nemt for det at æde de lave græsser.
En stor tyr kan veje 3 tons, hunnerne er væsentlig mindre.
Næsehornet er skifergråt, har korte ben og 2 brede horn i panden hvoraf det forreste er længst.

Levevis
Hunnerne er kønsmodne fra 5 år, hannerne fra 10 år.
Drægtighedsperioden er ca. 18 mdr. Den nyfødte kalv vejer omkring 60 kg. og kan rejse sig indenfor den første time.
Kalven kan klare sig selv i en alder af 2½ år.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Perissodactyla

  • Familie: Rhinocerotidae



Tilbage til oversigten