Mørkerød ara

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Mørkerød ara 
Latinsk navn: Ara chloroptera

Udbredelse
Mørkerød ara lever i regnskovsområder i den nordlige del af Sydamerika.

Facts
Den mørkerøde ara er en stor papegøje der måler 90-100 cm og vejer 1.200-1.800 gram.
Fjerdragten er rød øverst, grøn midt på og blå nederst.
Det kraftige næb og den muskuløse tunge gør den til en mester i at knække nødder.
Papegøjer flyver sjældent, den foretrækker af kravle i træerne.

Levevis
Den mørkerøde ara er kønsmoden efter 3 år. 
Den lægger 2-3 æg der udruges efter ca. 28 dage.
Araer lever af frø, nødder og frugt.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Psittaci

  • Familie: Psittacidae



Tilbage til oversigten