Maraboustork

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Maraboustork 
Latinsk navn: Leptoptilos crumeniferus

Udbredelse
Maraboustorken lever på savannen i Afrika.

Facts
Maraboustorken er en stor storkeart, med et massivt, spids næb og næsten nøgent hoved og hals.
Fjerdragten er skifferfarvet på oversiden og lys på brystet.
Maraboustorken svæver majestætisk, med et vingefang på indtil 2,6 meter.
Den kan blive 30-40 år.
Den måler 120-140 cm og vejer 6-10 kg.

Levevis
Maraboustorken yngler i kolonier, og de omfangsrige reder bygges i store træer eller på klipper.
Den lægger 2-3 æg som udruges på ca. 30 dage.
Maraboustorken lever af fisk og fugleunger, ådsler og affald.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Ciconiae

  • Familie: Ciconiidae (Storke)



Tilbage til oversigten