Mara

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Mara
Latinsk navn: Dolichotis patagonum

Udbredelse
Maraer lever på åbne græsarealer i det sydlige Sydamerika.

Facts
Maraen har næsten samme størrelse som en hare, men benene er længere og slankere end harens, den kan have en vis lighed med dværgantilopen.
Maraen vejer 8-10 kg.
Pelsen er brun på oversiden og lidt lysere på undersiden.

Levevis
Hunnen er kønsmoden efter 2 mdr., hannen efter 6 mdr., der fødes 2-3 unger.
Hunnen graver en hule i jorden, hvor ungerne fødes og opholder sig de første 3 mdr.
Maraerne danner par for livet.
De lever af græsser.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia

  • Familie: Gaviidae



Tilbage til oversigten