Mårhund

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Mårhund
Latinsk navn: Nyctereutes procyonoides

Udbredelse
Mårhunden er udbredt i Kina og Japan, udsat i USSR, hvor den har bredt sig til Polen, Finland, Sverige og Ungarn, Østtyskland og Holland.

Facts
Mårhunden ligner en krydsning mellem en polarræv og vaskebjørn. Snuden er spids, ørerne er afrundede, halen busket. Pelsen tæt, lang og gråbrun, ryggen og benenes underside er mørk. Snude og pande hvidligt. Hvalpene er sorte.
Mårhunden måler 65-80 cm og halen 15-25 cm, den vejer 5-10 kg.

Levevis
Mårhunden lever i fugtige og sumpede rørskove, ved floder og lavninger.
Aktiv i skumringen og om natten, svømmer godt. Udstøder et skarpt skrig, når den er aggressiv.
I streng frost går den i hi i et godt polstret leje. Lever parvis hele livet.
Efter en drægtighedstid på 64 dage fødes der 5-8 uldhårede, blinde hvalpe. Åbner øjnene efter 10 dage, dier 1 mdr. og klarer sig selv efter 3-4 mdr. Levetid max. 10-12 år.
Mårhunden lever af frøer, fisk, insekter, orme og små pattedyr.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora (Rovdyr)

  • Familie: Canidae (Hunde)



Tilbage til oversigten