Los

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Los
Latinsk navn: Lynx lynx

Udbredelse
Lossen er udbredt i Europa, Asien og Nordamerika.

Facts
Lossen er højbenet, snuden rødbrun, øjnene gule med runde pupiller. Ørerne spidse og ender i en lang hårdusk. Halen er kort og stumpet. Pelsen er rødbrun på ryggen og bugen er hvid, halespidsen er sort. Pelsen kan være mere eller mindre mørkplettet.
Lossen måler 80-130 cm, halen 11-25 cm, vægten ligger på 15-45 kg.

Levevis
Lossen lever i skovområder og klippefyldte landstrækninger. Aktiv dag og nat. Springer og klatrer godt, hurtig på korte strækninger. Lever for det meste alene.
Efter en drægtighedstid på 70 dage, fødes årligt 1 kuld med 2-4 blinde, hårede og plettede killinger. Åbner øjnene efter 16 dage, dier i 2 mdr. og klarer sig selv efter 1 år. Levetid max. 16-18 år.
Lossen lever af fugle og pattedyr op til rådyrstørrelse.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora (Rovdyr)

  • Familie: Felidae (Katte)



Tilbage til oversigten