Leopard

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Leopard
Latinsk navn: Panthera pardus

Udbredelse
Leoparden findes i Afrika, Lilleasien, Kaukasus og Persien, Kina, Korea og Sibirien.Den lever på åbne savanner, men også i regnskoven.

Facts
Leopardens levealder i naturen er 12-15 år - i fangenskab op til 25 år.
Den fuldvoksne leopard vejer ca. 70-75 kg.
Leoparden er meget stærk, den har korte kraftige ben. Dens knoglebygning tillader, at den kan lade sig falde fra højtsiddende grene og ned på jorden efter byttet. 
Leoparden er et kattedyr.
Dens bundfarve er mørkegul, ryg og sider har sorte rosetter
Leoparden kan også være sort.
En sort leopard kaldes også for en panter.
Når en sort leopard opholder sig i stærkt lys, kan man ane de samme aftegninger i den sorte pels, som man kan se hos den gyldne leopard.
Leoparderne er godt camouflerede, så de kan gemme sig, når de ligger på lur efter bytte.

Levevis
Hunnen er drægtig i 3 mdr. og får 2-4 unger.
Ungerne fødes blinde, åbner øjnene efter 10 dage, de har fuldt udviklet pels fra start.
I et kuld kan der både være sorte leoparder og gule leoparder med sorte pletter.
Familien bliver sammen til ungerne er næsten kønsmodne i en alder af 2 år.
Leoparden æder mindre aber, svin, hjorte og forskellige arter af småvildt.

  • Klasse: Mammalia

  • Orden: Carnivora

  • Underorden: Aeluroida

  • Familie: Felidae



Tilbage til oversigten