Lemming

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Lemming
Latinsk navn: Lemmus lemmus

Udbredelse
Lemmingen lever på tundra i Europa, Asien og Nordamerika.

Facts
Lemmingen ligner markmusen en del, øjnene er små og mørkebrune, ørerne små og runde.
Pelsen tyk og blød, ryggen sort, bugen blød, hovedet gulligt.
Lemmingen måler 13-15 cm og vejer 40-50 gram.

Levevis
Lemmingen er aktiv både dag og nat. Den bor i selvgravende huler med vidt forgrenede gange under mos og sten, om vinteren under sneen. Den ligger ikke i dvale.
Lemmingen er kønsmoden efter 4 mdr. og efter en drægtighedsperiode på 3 uger, får den 2-4 kuld om året med 3-6 blinde, nøgne unger. Ungerne kan se efter 10 dage, de dier i 2 uger og klarer sig selv efter 3 uger.
Lemmingen lever af alle slags plantevækster, men især af mos.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnavere)

  • Familie: Cricetidae (Hamsterfamilen)



Tilbage til oversigten