Langøret flagermus

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Langøret flagermus
Latinsk navn: Plecotus auritus

Udbredelse
Almindelig i Danmark. Hele Europa, syd for polarcirklen. Fra Kaukasus til Japan, Himalaya, Nordafrika og Tenerife. Flagermusen flytter ind næsten over alt. Den findes på lofter, kirketårne, i redekasser, huletræer, kældre, stalde.

Facts
Flagermusens kendetegn er en brun til gråbrun ryg og chokoladebrun hårbund. Bugen er hvidlig med et brunt skær. Den har brede vinger. Flyvehuden mellem krop, forlemmer, fingre, ben. Halespidsen er lidt uden for flyvehuden. Fingre og tæer 5/5. 2 pattevorter. Længden er mellem 4,1 og 5,1. Halen er mellem 3-5. Vægten er ca. 5-10 gram.

Levevis
Den langøret flagermus, er et natdyr. Den begynder at jage i skumringen og hele natten. Den lever af insekter, der fanges i luften, eller snappes fra blade. Flagermusens flyve højde svinger mellem 2-16 meter. Den flyver på en svævende måde og den kan stå stille i luften. Stemmen er skingrende og gennemtrængende. Hunnerne danner barselskolonier. Parringstiden er efterår til forår, kun afbrudt af vintersøvnen. Drægtighedstiden er ca. 75 dage. Flagermusen føder 1 blind nøgen unge, der klynger sig fast til moderen for at die. Når hunnen skal ud og jage, efterlader hun ungen i barselsstuen, hos de andre. Efter 1 uge, åbner ungen sine øjne. Den kan flyve efter 3-4 uger. Ungerne er selvstændige efter 6-7 uger. Kønsmodne efter 1 år. Flagermusen kan blive op til 20 år.

  • Klasse: Mammalia

  • Orden: Chiroptera

  • Familie: Vespertilionidae



Tilbage til oversigten