Krondue, rødbrystet

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Krondue, rødbrystet
Latinsk navn: Goura scheepmakeri

Udbredelse
Kronduer lever i regnskove på Ny Guinea.

Facts
Rødbrystet krondue er en stor fugl, den måler 70-80 cm.
Den har en vifteformet, sammentrykt fjerkrone på hovedet.
Dens fjerdragt er gråblå med et bordeauxrødt bryst
Kronduen er jord- og skovboende og flyver kun når den bliver tvunget til det.

Levevis
Rødbrystet krondue lægger kun 1 æg, som udruges på 30 dage. Både hunnen og hannen er fælles om udrugningen og pasningen af ungen.
Efter 14 dage er ungen en tro kopi af forældrene.
De lever af frø, bær og frugt.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Columbiformes

  • Familie: Columbidae



Tilbage til oversigten