Kolibri, bråbrystet

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Blåbrystet kolibri
Latinsk navn: Amazilia amabilis

Udbredelse
Blåbrystet kolibri lever ved kysterne i Colombia og Ecuador.

Facts
Kolibrier er meget små nektarædende fugle. De tilbringer det meste af tiden i luften, hvor de indtaget deres føde fra blomsterne. 
Nogle arter af kolibrier kan veje helt ned til 8-10 gram.
Blåbrystet kolibri er ca. 8-10 cm lang og vejer 20-25 gram.

Levevis
Blåbrystet kolibri er kønsmoden efter 1 år. Reden bygges af trævler, plantedele, mos og lav, det hele holdes sammen af edderkoppespind. 
Hunnen lægger 2 æg, som hun alene udruger, det tager ca. 2 uger, opfostringen af ungerne deles lige mellem hunnen og hannen.
Ungerne bliver flyvefærdige på 3-4 uger.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Apodos

  • Familie: Trochilidae



Tilbage til oversigten