Klyde

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Klyde
Latinsk navn: Recurvirostra avosetta

Udbredelse
Klyden lever hovedsagelig ved nordøstkysterne i den sydlige del af Østersøen og omkring Middelhavet, samt i Irak og Mongoliet.

Facts
Klyderne er ca. 45 cm høj, og kendetegnes af det lange slanke opadbøjede næb og de lange ben.
Fjerdragten er sort og hvid.

Levevis
Klyderne yngler i kolonier, de bruger næsten ingen redemateriale hvor der er sand, men på mudderstrande forer de reden med visne blade.
Klyderne får kun et kuld på 4 æg.
De ernærer sig af krebsdyr og insekter.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Charadriiformes

  • Familie: Recurvirostridae



Tilbage til oversigten