Kejsertamarin

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Kejsertamarin
Latinsk navn: Saguinus imperator

Udbredelse
Kejsertamarinen lever i regnskove i Brasilien og Peru.

Facts
Kejsertamarinen er en egernabe med et meget langt, nedadhængende hvidt overskæg.
Pelsen er grå med gyldne og sorte pletter, halen er rødbrun med sort spids.
Kejsertamarinen vejer ca. 350 gram og måler 25-28 cm.

Levevis
Kejsertamarinen er kønsmoden efter 18-20 måneder.
Hunnen føder 1-2 unger, som hun straks overlader til hannen. Hunnen har nemlig travlt med at finde føde for at kunne producere mælk nok til ungerne.
Kejsertamariner lever af frugt, saft fra træer samt insekter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Primates

  • Familie: Callithricidae



Tilbage til oversigten