Karminbiæder

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Karminbiæder 
Latinsk navn: Merops nubicus

Udbredelse
Karminbiæder er udbredt på savannerne i det nordlige Afrika.

Facts
Karminbiædere har et langt tyndt næb og en lang hale, fjerdragten er helt rød med undtagelse af det blåsorte hoved og spidserne af vingerne som også er blåsorte.
Den vejer ca. 60 gram og måler 25-27 cm.

Levevis
Karminbiæder yngler i kolonier, der undertiden omfatter flere tusinde par.
Reden ligger i jordhuler som de selv graver i flodbredden. Der lægges 2-3 kuglerunde hvide æg, som udruges på ca. 1 måned.
Ungerne er nøgne og blinde når de klækkes, efter 10 dage har de øjne og kan samtidig sjokke rundt. De forlader reden efter fire uger.
Karminbiæder lever især af bier og hvepse.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Coraciae

  • Familie: Meropidae



Tilbage til oversigten