Karakal eller ørkenlos

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Karakal eller ørkenlos
Latinsk navn: Felis caracal

Udbredelse
Karakel lever i de mere tørre egne i Afrika og Asien.

Facts
Karakalen er en katteart, som ligner lossen ved at have en lang tot hår på hvert øre.
Den har ret lange ben og løber og især springer godt.
Dens hoved og krop tilsammen måler ca. 75 cm, og halen ca. en tredjedel heraf.
Pelsen er rødgylden på oversiden og hvid på undersiden.

Levevis
Karakalen er kønsmoden efter 1 år, føder oftest kun 2 unger efter en drægtighedsperiode på ca. 2½ måned. Ungerne ligner de voksne straks ved fødslen.
De lever af fugle, små kryb- og pattedyr.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora

  • Familie: Felidae



Tilbage til oversigten