Kænguru

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Kænguru

Udbredelse
Kænguruen lever i Australien i skovområder.

Facts
Kænguruens vægten varierer meget alt afhængig af, hvilken art det drejer sig om.
Kænguruen har store aflange bagben og en pung på maven.
Kænguruens farver varierer meget alt afhængig af, hvilken art der er tale om. Men som oftest er den rød/brunlig.

Levevis
Drægtighedsperioden varierer fra 29-38 dage. Kænguruer kan have et levedygtigt foster liggende i dvale i livmoderen. Det hvilende foster er et resultat af en befrugtning, der er sket, mens en unge stadig har diet i pungen. Det bliver ved med at være hvilende indtil ca. 1 måned før den diende unge skal forlade pungen. Kænguruen er en truet dyreart.
Kænguruer får normalt kun 1 unge ad gangen.
Den nyfødte unge er hårløs og blind. Ungen lever i pungen og forlader den først efter ca. 8-12 måneder. Når unger er født er hverken lunger, hjerne, nogle af sanseorganerne og nyrer udviklet. Dette bliver udviklet mens ungen ligger i pungen.
Kænguruer er planteædende.

  • Klasse: Mammalia

  • Orden: Marsupialia

  • Familie: Macropodidae

  • Slægt: Pungaber, koalaer og vombatter

  • Arter: Der findes op til flere forskellige arter.



Tilbage til oversigten