Javanæsehornsfugl

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Javanæsehornsfugl
Latinsk navn: Buceros rhinoceros silvestris

Udbredelse
Javanæsehornsfugl lever i tropisk regnskov på Java og Borneo.

Facts
Javanæsehornsfuglen er en dobbelthornet næsehornsfugl. Den er en af de største af arten, den kan måle op til 1 meter + et næb på 25-30 cm.
Dens næb er gult og har en ekstra gevækst, et ”horn”, der er halvt så langt som selve næbbet

Levevis
Javanæsehornsfuglen er kønsmoden efter 4 år.
Den har en meget bemærkelsesværdig ynglevane.
Hunnen lægger 2-4 æg i et hult træ, og bliver derefter muret inde med hjælp fra hannen, så der kun er en lille sprække, hvor igennem hannen mader hunnen.
Hunnen bliver i hulen i hele rugeperioden – 30-50 dage – samt op til 50 dage efter klækningen, så forlader hun reden, og sammen med hannen mader de så ungerne endnu 1 mdr. til ungerne også kan forlade reden.
De lever af bær, frugt, små hvirveldyr og insekter.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Coraciiformes

  • Familie: Bucerotidae



Tilbage til oversigten