Isbjørn

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Isbjørn
Latinsk navn: Ursus maritimus

Udbredelse
Isbjørnen lever ved Nordlige Canadas kyst, Alaska og Polarområdet, hvor den opholder sig mest i drivisen i de arktiske havområder og ved kyster.

Facts
Isbjørnen kan blive op til 25-30 år.
Isbjørnen vejer 300-500 kg. og er 160-250 cm. lang med en højde på 120-140 cm.
Isbjørnen har en lang og pjusket gullig-hvid pels. Den er større og længere end landbjørnen, med længere hals og smallere hoved.

Levevis
Isbjørnen er kønsmoden efter 3-4 år og parringstiden er marts-maj. Den parrer sig kun hver 3. år.
Isbjørnen er drægtig i 7-8 mdr. og føder som regel 2 unger.
Drægtige hunner tilbringer vinteren i selvgravede snehuler.
Ungerne er meget små ved fødslen og blinde de første 28-30 dage
Ungerne dier 1-2 år, og klarer sig selv efter 2-3 år.
Isbjørnen lever mest alene.
Isbjørnen er aktiv både om dagen og om natten.
Isbjørnen lever hovedsagelig af sæler, men jager også sneharer, polarræve og lemminger, og den bruger sine store kløer til, at fange bytte med.
Den er en rigtig god svømmer, og den har en fantastisk lugtesans.
Isbjørnen er den største i bjørnefamilien.
Isbjørnen er et truet dyr.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora

  • Familie: Ursidae (Bjørnefamilen)



Tilbage til oversigten