Impala

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Impala
Latinsk navn: Aepyceros melampus

Udbredelse
Impalaen lever på Afrikas savanne.

Facts
Impalaen er en af de mest yndefulde afrikanske antiloper, den er lille og slank, kun 1 meter høj, vejer 60-80 kg.
Rødbrun af farve med markeret lysebrunt bånd på flankerne og hvid bug.
Det er kun hannerne, der har horn, disse er 70-80 cm lange og vokser udefter og tilbage i lange spidser.

Levevis
Impalaen er kønsmoden efter 1½ år. Parringen finder sted fra januar – marts.
Drægtighedsperiode 6-7 mdr. De føder et føl på 4-5 kg
Impalaer lever sammen i store hjorde på hundreder af dyr.
De lever af græs, kviste og blade.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Artiodactyla

  • Familie: Bovidae



Tilbage til oversigten