Hyrdefugl

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Hyrdefugl
Latinsk navn: Chauna torquata

Udbredelse
Hyrdefuglen lever i tropiske vandområder i Sydamerika.

Facts
Hyrdefuglen er en gåselignende fugl. Den afviger imidlertid fra disse ved at mangle svømmehuden mellem tæerne og ved kroppens proportion med længere ben.
Den vejer 4-5 kg, og har en længde på 70-80 cm.
Dens fjerdragt er grå med en krave af grå eller sorte fjer, et blegere hoved og en top af lange fjer i nakken.

Levevis
Hyrdefuglen lægger 4-6 æg i en rede bygget af pinde og vandplanter. Begge forældrefugle ruger, 
klækketiden er 40-45 dage.
Hyrdefuglen lever af planteblade, frø, stængler og vandplanter.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Anseres

  • Familie: Anhimidae



Tilbage til oversigten