Hvinand

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Hvinand 
Latinsk navn: Bucephala clangula

Udbredelse
Hvinanden lever i Europa, Asien og Rusland.
Den har redesteder i gamle hullede træer eller tidligere sortspættehuller.

Facts
Hvinanden vejer 650-1000 g.
Hannen har sort/hvidbroget fjerdragt med grønligt hoved, samt en hvid plet på kinden.
Hunnen har grå fjerdragt og brunt hoved.

Levevis
Hvinanden lægger 8-10 æg, som udruges på ca. 30 dage.
De lever af muslinger, krebsdyr og fisk.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Anseres

  • Familie: Anatidae



Tilbage til oversigten