Hvidpandet biæder

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Hvidpandet biæder
Latinsk navn: Merops bullockoides

Udbredelse
Hvidpandet biæder lever på åbne savanner i det østlige og sydlige Afrika.

Facts
Hvidpandet biæder er en mellemstor fugl med tyndt næb og lang hale.
Den måler 20-25 cm og vejer 30-40 gram.
Fjerdragten er brun med sorte og hvide tegninger, oversiden er grøn og panden er lys beige.

Levevis
Biædere yngler i kolonier.
De lægger 2-4 æg i jordhuler, som de selv graver langs flodbredden.
Både hunnen og hannen er fælles om rugning og opfostring.
Biædere lever hovedsageligt af bier og hvipse. Insektet fastholdes med næbbet nær spidsen af bagkroppen, og gnides så mod en gren, således at giften udtømmes, så sluges insektet helt, og ufordøjelige dele gylpes op et par gange om dagen.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Coraciae

  • Familie: Meropidae (Biædere)



Tilbage til oversigten