Hvidøret silkeabe

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Hvidøret silkeabe
Latinsk navn: Callithrix jacchus

Udbredelse
Hvidøret silkeabe lever i regnskove i det nordlige Brasilien..

Facts
Hvidøret silkeabe er den mest kendte silkeabe.
Dens pels er sort, ansigtet er hvidt med store hvide totter ved ørerne, samt en stribet hale.
Hanner og hunner er fuldstændig ens.
Hvidøret silkeabe vejer 300-350 gram, og måler ca. 20 cm.
Silkeaber har kløer på fingrene i stedet for negle.

Levevis
Hvidøret silkeabe er kønsmoden efter 1½ år.
Der fødes 2 unger efter en drægtighedsperiode på 145 dage.
Hannen passer på ungerne, mens hunnen skal finde føde for at producere mælk nok.
Silkeaben lever i familiegrupper på 5-15 individer.
De lever af saft fra træer, frugt og insekter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Primates

  • Familie: Callitrichidae (Egernabe)



Tilbage til oversigten