Hulepindsvin

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Hulepindsvin
Latinsk navn: Hystrix indica

Udbredelse
Hulepindsvin er udbredt fra Tyrkiet og Arabien til Indien og Ceylon.

Facts
Hulepindsvinet har lange sort/hvide pigge fordelt over næsten hele kroppen, de er et godt forsvar mod rovdyr. Piggene har også den funktion, at når hulepindsvinet føler sig truet, rasler den med de hule pigge som advarsel.
Et stort hulepindsvin kan veje op mod 25 kg, og kan blive 85 cm langt.

Levevis
Hulepindsvinet er et natdyr, og tilbringer dagen i dybe gange, som graves ud i en skråning. Den kan også gemme sig i huler eller klippesprækker.
Hulepindsvinet er drægtig i 3-4 mdr., hvilket er usædvanlig lang til for en gnaver, men de 4-6 unger den får er også veludviklede ved fødslen.
Kønsmoden efter ca. 15 mdr. Levealder 15-20 år.
Hulepindsvinet lever af planter, frugt, blade og ådsler.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnavere)

  • Familie: Hystricidae (Hulepindsvin)



Tilbage til oversigten