Hornugle, Stor

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Hornugle, Stor
Latinsk navn: Bubo bubo bubo

Udbredelse
Hornuglen lever i Europa, Asien og Nordafrika.

Facts
Den store hornugle, er den største ugleart. Den vejer 2,7 kg og har et vingefang på 1½ meter.
Den har en gylden fjerdragt og to lange fjertoppe på hovedet.

Levevis
Hornuglen er kønsmoden efter 2 år, lægger 3-4 æg, der udruges efter ca. 1 mdr.
De bygger reder i hule træder eller på klippeafsatser.
Hornuglen lever af egern, fugle, padder og smågnavere.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Strigeformes

  • Familie: Strigidae



Tilbage til oversigten