Honningsuger, rødbenet

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Honningsuger, rødbenet
Latinsk navn: Cyanerpes cyanaeus

Udbredelse
Rødbenet honningsuger lever i regnskovsområder i Mellem- og Sydamerika.

Facts
Honningsugere er små fugle på størrelse med mejser. Hoved og vinger er store i forhold til kroppen, næbbet er langt og tyndt og noget nedadbøjet.
Rødbenet honningsuger er 10-12 cm lang, dens fjerdragt er koboltblå, vinger og nakke er sortblå og benene røde.

Levevis
Man ved kun lidt om yngleadfærden for de fleste arter.
Det menes, at mange af dem bygger åbne skåleformede reder og lægger 2 æg, som er lyseblå med brune pletter.
Udrugningen sker på 12-14 dage.
De lever af nektar, modne frugter og insekter.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Passeres (Spurvefugle)

  • Familie: Coerebidae



Tilbage til oversigten