Hokko

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Hokko
Latinsk navn: Crax fasciolata

Udbredelse
Hokkoen er udbredt fra det sydlige Texas gennem Mellem- og Sydamerika til Argentina.

Facts
Hokkoen er en stor hønsefugl, der minder meget om fasaner. Den vejer ca. 2,5 kg og er 70-80 cm høj.
Dens fjerdragt er sort, og den har en top af krusede fjer oven på hovedet.

Levevis
Hokkoen er en skovfugl. De bygger deres reder i træerne af visne grene, ofte foret med friske blade.
Hunnen lægger 2-3 æg i et kuld, rugetid ca. 30 dage. De nyudklækkede unger har veludviklede vingefjer, og forlader reden efter kort tid.
Hokkoen lever af insekter, frugt, frø og mindre hvirveldyr.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Calli

  • Familie: Cracidae



Tilbage til oversigten