Hjorteantilope

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Hjorteantilope
Latinsk navn: Antilope cervicapra

Udbredelse
Hjorteantilopen er udbredt på åbne sletter i Indien og Pakistan.

Facts
Hjorteantilopen er nært beslægtet med gazellerne.
Hunnerne og de unge dyr er gulligt lysebrune med hvid bug og hvide øjenringe.
Hannerne begynder at blive sorte når de er tre år.
Det er kun hannerne der har horn, de er lange, ringede og stærkt spiralsnoede.
Hjorteantilopen vejer op til 40 kg, og kan blive omkring 90 cm høj.

Levevis
Hjorteantilopen lever i familiegrupper på 20-30 dyr, mange hunner og unger og et par enkelte hanner.
Brunsttiden falder i februar/marts.
Drægtighedsperioden er 180 dage.
Når kalven bliver født, er den i stand til at følge flokken med det samme.
De lever af græs og planter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Artiodactyla

  • Familie: Bovidae



Tilbage til oversigten