Hest

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Hest (Tamhest og vildhest)
Latinsk navn: Equus caballus

Udbredelse
Przewalskis vildhest oprindeligt Amerika, men findes i dag i mange zoologiske haver samt udsat i Frankrig, Ukraine og Cobi-ørkenen – tamhesten er i dag udbredt over det meste af verden.

Facts
Tamhesteracer kan inddeles i to hovedgrupper – lette heste der fortrinsvis benyttes til ridning, trav og galop, og tunge heste som trækdyr og arbejdsheste i skov og landbrug.
Przewalskis vildhest vejer ca. 350 kg og har en skulderhøjde på ca. 120 cm. Farven på pelsen varierer fra guldbrun til rødbrun og grå.
Shire tamhest vejer op til 1.200 kg og har en skulderhøjde på ca. 190 cm.

Levevis
Hestene er kønsmoden efter 2-4 år.
De føder normalt kun 1 føl efter en drægtighedsperide på ca. 11 mdr.
Hestens føde består af græs og hø.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Perissodactyla (Hovdyr)

  • Familie: Equidae (heste)



Tilbage til oversigten