Havesyvsover

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Havesyvsover
Latinsk navn: Eliomys quercinus

Udbredelse
Havesyvsoveren er udbredt i Europa (undtagen i Storbritannien og Skandinavien) samt i Nordvestafrika.

Facts
Havesyvsoveren ligner meget syvsoveren, men ørerne er større og længere, halen er korthåret med en sort-hvid endedusk.
Pelsen er kort og tyk, ryggen er rødlig, gråbrun, og bugen er hvid. Sort mønster fra øjne til ører, og en hvid plet foran øret.
Havesyvsoveren måler 15-20 cm + hale 10-15 cm. Den vejer 75-180 gram.

Levevis
Havesyvsoveren er mest natdyr. Lever i løv,- nåle- og blandingsskove, parker, haver og på vinbjerge.
Den bor i selvbyggede reder, eller i gamle egernreder og fuglereder.
Havesyvsoveren går i dvale fra september til oktober og fra marts til april gemt i hule træer, under sten eller grene.
Havesyvsoveren er kønsmoden efter 1 år. Den føder 1-2 kuld unger om året efter en drægtighedsperiode på 23 dage. 
De 3-6 unger er nøgne og blinde de første 3 uger, de dier i 1 mdr. og efter 2 mdr. klarer de sig selv.
Havesyvsoveren lever af knopper, bark, blomster, frø, insekter, æg og fugleunger.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnavere)

  • Familie: Gliridae (Syvsoverfamilien)



Tilbage til oversigten