Hasselmus

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Hasselmus
Latinsk navn: Muscardinus avellanarius

Udbredelse
Hasselmusen er udbredt fra England til Lilleasien og Rusland, enkelte steder i Østdanmark og Sydsverige.

Facts
Hasselmusen har næsten samme ydre og størrelse som husmusen. Halen er lang, tæt besat med korte hår. Snuden kødfarvet, øjnene mørkebrune.
Pelsen er tyk og blød, ryggen hasselnøddebrun og bugen hvid.
Hasselmusen måler 6-9 cm + hale 5-7 cm. Den vejer 15-40 gram.

Levevis
Hasselmusen lever i buskadser, skovbryn, underskov og parker. Den er fortrinsvis natdyr.
Sover om dagen i selvbyggede reder i buskads eller hule træer. 
Den ligger i dvale fra september til oktober og fra marts til april.
Hasselmusen er kønsmoden efter 1 år. Parringstid juni-juli.
Efter en drægtighedsperiode på 26 dage, fødes et kuld om året på 3-6 nøgne unger.
Ungerne klarer sig selv efter ca. 40 dage.
Hasselmusen lever af knopper, blomster, bark, bær og insekter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnavere)

  • Familie: Gliridae (Syvsoverfamilen)



Tilbage til oversigten